Velkommen til Heart Work:)

Selvom jeg har skrevet det i mit velkommen-indlæg, vil jeg lige give dig et hurtigt overblik, hvis du besøger min side for første gang. Først og fremmest, tak for at kigge forbi. Sociale medier har lært mig, at der kan findes eller skabes et netværk omkring de fleste ting. Og det er netop i samspil med andre (hvilket jeg opdagede på instagram), at der kan finde en masse motivation for mig. Så jeg er rigtig glad for, at du har taget et smut herind.

Ideen med at skrive på Heart Work handler overvejende om, at jeg ønsker et større vægttab (+25 kg), og gerne vil dokumentere det undervejs. Det er ikke første gang jeg har tabt mig, så jeg er øvet i det. Den svære del er at bevare en balance i min livsstil efter endt vægttab. Derfor har jeg anlagt en mere langsigtet strategi – hvilket er en helt ny måde at tænke på for mig!

Jeg er optaget af motivation og forandring. Hvor meget kan man nå at ændre på fx 100 dage? Men på samme tid, kan man også overveje, hvad der afstedkommer langsigtet motivation og forandring? Hvad er realistisk efter den første periode, hvor man ofte er topmotiveret og har krudt i røven.

Hvad er planen?

 • 100 dage til at tabe 10 kg (fra 23. november 2020 til 2. marts 2021)
 • 300 dage i alt til at nå mit ønskede vægttab (fra 23. november til 20. september 2021)
 • Dernæst yderligere 100 dage dedikeret til at få mere intuition, balance, evnen til vægtvedligehold og ro. Madro. Kropsro.

Jeg kommer naturligvis til at revidere det løbende. Det skal være realistisk, og det skal være en fed oplevelse. Ikke en straf.

 

Hvordan vil jeg gøre det?

 • Almindelig mad med fokus på at minimere de hurtige kulhydrater
 • Kalorietælling med en ramme på 1600-1700 kcal/dagligt
 • Maks 3 glas vin ved udvalgte lejligheder
 • Ét ugentligt måltid, hvor jeg spiser akkurat det jeg vil (og derfor accepterer en højere kalorietal for dagen)
 • Nok vand!
 • Motion 3-4 gange om ugen samt minimum en hurtig udstrækningsrutine hver morgen (pga nakkesmerter)
 • Massiv nedskæring på sodavand og kaffe, fordi min mave er begyndt at sige fra og danner alt for meget mavesyre og gør ondt
 • Ugentlig vejning, kropsmålinger og suk…. fotografier
 • Månedlig måling af kropsfedt og muskelmasse

I virkeligheden er det bare det. Og endnu mere i virkeligheden er det ikke bare det. Der følger en masse mentalt arbejde i at ændre sit liv, uanset hvad forandringen handler om. Jeg skal lære at omkode nogle strategier, finde alternativer til vanlige impulser, tænke anderledes om mig selv og på én og samme tid tillade, at det hele også kan være rigtig svært. Et vægttab handler ofte meget lidt kun om vægt.

 

 Disclaimer // Lige en kommentar… 🙂

Jeg har et enormt stort fokus på at tale ordentligt om og til mig selv. Hvis jeg siger, at “jeg er tyk”, så er det ikke ment selvkritisk eller hadefuldt. Så er det fordi, jeg er tyk. Ordene har den magt, vi tillægger dem. Og jeg forsøger i høj grad at rense mit sprog og min bevidsthed for tykfobiske antagelser og tanker. Det er ind i mellem svært med den kultur vi lever i, og det er en ongoing udvikling. Ind i mellem kan jeg sige eller tænke ting om mig selv, som jeg først bagefter indser er fordømmende.
Når det er sagt; jeg er IKKE af den holdning, at det er tykfobisk at ville tabe sig. I hvert fald ikke nødvendigvis. Jeg vil kunne gøre lige akkurat med MIN krop, som jeg ønsker. Jeg vil også have lov til at kunne reflektere over betydningen af at bære på en masse vægt, både mentalt og fysiologisk, positivt og negativt. Og det er du også velkommen til her. Så længe du taler ordentligt.

Har du lyst, kan du finde mig på instagram via et af de nedenstående billeder. Dér hedder jeg også @healthyheartwork
Mange hilsner fra Signe

Ps. Vil du se mine foreløbige resultater, gør det det her! (Der er sgu billeder og det hele…. pyh!)
Desuden har jeg også lavet en side, der fortæller lidt mere om mig og min historie.

 • by healthyheartwork 1 måned ago
  Dag 15 This is where the magic happens! Eller rettere, det er her madlavning og kalorie-tælling mødes i skøn forening
 • by healthyheartwork 2 uger ago
  Mine ben i meget forskellige settings. Slappe-hygge herhjemme foran et underlødigt tv-program, og tidligere fra en lang gåtur. I dag
 • by healthyheartwork 2 måneder ago
  Dag 7 Her til aften et jeg dælme imponeret over aftensmaden. 2 stk rugbrød, 225 g rødspættefileter, rejer, persille og
 • by healthyheartwork 1 måned ago
  Dag 25 Nu blev jeg inspireret! Er det muligt, - kan det være muligt? - at der findes andre måder
 • by healthyheartwork 2 måneder ago
  Jeg er vågnet op til hold i ryggen. Lige nu kan jeg ingenting! Det bliver selvfølgelig bedre og højst sandsynligt
 • by healthyheartwork 1 måned ago
  Dele af Danmark lukker nede igen. Træningscentret lukker en tid, og jeg er SÅ meget med på årsagen. Men æv!
 • by healthyheartwork 2 måneder ago
  Dag 9, morgen Jeg er simpelt hen stolt af mig selv. I går aftes blev det til et uplanlagt måltid,
 • by healthyheartwork 1 måned ago
  Dag 20 3 ugers forskel på mavefronten. Det er langt fra kun fedtvæv, der er røget, men uanset hvad er
 • by healthyheartwork 1 måned ago
  Dag 17 Hvad er det? Hvad er det på billedet?? Det er da Signes yogamåtte Her til morgen stod den
 • by healthyheartwork 2 måneder ago
  Dag 11 Jeg kan mærke, jeg er meget optaget af at lave en forandring, der er selvkærlig. Som ikke er
 • by healthyheartwork 1 måned ago
  Dag 14 Jeg har løbet!! For første gang i 4 måneder. 10 kg tungere end sidst (egentlig imponerende at tage
 • by healthyheartwork 1 måned ago
  Dag 21 Yndlingsmorgenmad. 2 skiver ristet rugbrød, 2 spejlæg, 1/2 pakke kalkunbacon. Det er tydeligvis ikke grøntsagerne, der står i
 • by healthyheartwork 1 måned ago
  ... Hvorfor? Hvorfor ikke? Jeg kom til at reflektere over vejningens betydning for mig ovre på Heart Work (link i
 • by healthyheartwork 2 uger ago
  De sidste tre uger har jeg været stille. Til dels fordi jeg har arbejdet rocker-meget, til dels fordi jeg har
 • by healthyheartwork 1 måned ago
  Dag 15, Mød Maisella.. Eller noget om kropsfornemmelse og - accept. Foranlediget af et opslag af  @nielsenbelma  får jeg lyst
 • by healthyheartwork 2 måneder ago
  Dag 7 Morgentræning inklusive hjemturen på cykel. Ej, hvor fedt. Så er man ligesom i gang!  #v ægttab2020  #v ægttab2021  #kardio   #styrketr æning
 • by healthyheartwork 1 måned ago
  Dag 24 Nogen har for længst indset, at større forandringer skal være realistiske, hvis de skal lykkes. Altså jeg VED
 • by healthyheartwork 1 måned ago
  Dag 13 Hvid kartoffelpizza fra  @sundpabudget  lige med en smule hytteost i stedet for revet mozzarella 178 kcal pr stk.
 • by healthyheartwork 2 måneder ago
  Dag 8 En stor del af mit vægttab nu og tidligere har handlet om kost. Og skal det fortsat. Men
 • by healthyheartwork 2 måneder ago
  Indrømmet, jeg var skuffet, da jeg så vægten. Jovist, jeg har menstruation, jovist, én uge tæller intet. Men jeg plejer

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *