Livsstil Personligt

Med bevidsthed – om at tillære sig et nyt mindset

Nu til et lidt anderledes blogindlæg 😉
Det sker sommetider, at jeg mister jordforbindelsen. Det er nok ikke kun mig, der har det sådan, at ens liv kan blive fyldt op – mentalt, praktisk – med ting, der føles helt uovervejede. Hvordan, hvorfor og hvornår kom de ting overhovedet ind i mit liv?
Hvordan fik jeg så mange ting i mit køkken, planer i min kalender, filer på computeren, tanker i hovedet og stress over… hvad?

Tilfældet – og Pinterest, indrømmet – præsenterede mig i sidste uge for en del artikler om minimalisme og det minimalistiske mindset. Det vakte en stærk nysgerrighed, der fik mig til at søge videre rundt på nettet for at finde ud af, hvorfor jeg følte mig så draget mod den tanke.Der forekommer forholdvis bred enighed om, hvor minimalisme defineres:

Minimalism is the intentional promotion of the things we most value and the removal of anything that distracts us from it. (citeret fra denne blog, der citerer fra Joshua Beckers Becoming Minimalist)

Herefter deles vandene lidt… For nogle handler det om at skille sig af med overvægten af sine ejendele og minimere sit forbrug, mens det for andre er mere et mindset, der har indflydelse på alt andet. Og så er der alt det ind i mellem…

Anyway, jeg hæfter mig ved ordet intentional. I denne sammenhæng ville jeg oversætte det til bevidst eller med bevidsthed.
Og jeg tror, det er netop det ord, der fanger mig mest. Tanken om at bringe mere bevidsthed ind i mine valg og have fokus på de ting, der giver egentlig værdi. Uanset om det er i forhold til forbrug, mad, oprydning, relationer, oplevelser og så videre.
I virkeligheden er det lidt ligesom mentaltræning. Jeg ville gerne sætte spotlight på de ting i mit liv, jeg ønsker at fremme eller dyrke i stedet for at tænde al ovenlyset og ikke vide, hvor jeg skal kaste mit blik.

Jeg er spændt på, hvor meget det kommer til at fylde, når jeg først får tilegnet mig mere viden om emnet.
Nogle vil vide, at jeg de seneste måneder har været i gang med en større økonomisk oprydning. Det har krævet meget arbejde, men det at få et overblik har været hele anstrengelsen værd. Mit næste mål er at få fuldkommen kontrol over mit forbrug således, at jeg tænker mere langsigtet og mindre hvad-har-jeg-lyst-til-nu-og-her. Bag ethvert behov, enhver urge, venter der jo bare ét til..

More to come…

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *