Ukategoriseret

En ‘godhjertet’ sygeplejerske

De sidste uger har jeg modtaget flere opbakkende og anerkendende ord for mit arbejde som som sygeplejerske i disse corona-tider (Det er dog først siden sidste uge, jeg begyndte at arbejde med covid-patienter). Det er jo dejligt, for hvem vil ikke anerkendes?

Men sandheden er også, at jeg går jo på arbejde, fordi jeg skal. Fordi jeg (ligesom flere andre faggrupper) varetager en kritisk funktion i samfundet, der lige i dette tilfælde har vist sig at være meget nødvendig. Jeg er ingen helt eller ‘særligt godhjertet’. Jeg elsker sygeplejen, og jeg har fundet MIT kald, men jeg går ikke på arbejde, fordi det er et kald. Det er fordi, det er mit arbejde. Et arbejde der skal kunne betale sig økonomisk.

På et tidspunkt vil corona-krisen blive mindre voldsom, og en dagligdag vil indfinde sig igen. Og jeg håber, at politikerne i det hele taget får fornyet forståelse for og interesse i at prioritere et stærk og velfungerende sundhedsvæsen rent økonomisk.

….Men jeg håber også, at jeg vil møde en forståelse for, at mit arbejde ikke betaler sig, fordi jeg er så “god af natur” og har fundet “mit kald”. Jeg vil gerne betales rimeligt og godt for mit arbejde – fordi det er mit arbejde. Og, i øvrigt, et vigtigt arbejde. Akkurat som pædagoger, lærere, øvrige sundhedsprofessionelle, politi, etc.

God dag derude. Pas på jer selv.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *