Ukategoriseret

Et uventet møde

Dagen i går, fredag, blev en helt vidunderlig, uventet og lærerig dag.
Morgenen startede med træning af underkrop, og det var mega lækkert. Alligevel var det så hårdt for ryggen – skulle det vise sig – at jeg lå vågen det meste af natten og vendte og drejede mig. Jeg antager, at det er et nødvendigt onde ved at komme i gang med at træne den lænd op igen!

Umiddelbart efter træningen mødtes jeg med en ven, og vi drak bare en hurtig kop kaffe og grinte ligeså meget som hver gang, vi mødes. Så da jeg cyklede til Bröns cafe i Brønshøj for at spise frokost og skrive dagbog, var jeg i skide godt humør.

Efter bogstaveligt talt to minutter kom jeg i tale med en mand på bordet ved siden af. Det var egentlig, fordi han røg pibe, og at jeg i ét nu blev mindet om min far, som lejlighedsvis røg pibe selv. Den kommentar (“Ej, du ryger pibe! Det gjorde min far også”) blev til tre og en halv (!) times lang samtale mellem ham og mig.
Det var mest ham, der talte, og jeg følte mig lidt uhøflig de gange jeg måtte afbryde for at kommentere. Men ikke desto mindre var det en utroligt interessant snak med ham. Han viste sig at være forfatter og rent faktisk – hvilket senere gik op for mig – en betydeligt anerkendt forfatter. Jeg fortalte ham blandt andet, at jeg selv drømte om at skrive, men at jeg blev ved med at gå i stå. Samtalen tog den drejning, at han begyndte at give mig gode og meget konkrete råd omkring skrivning og kreativitet.

Han sagde flere ting, der blev siddende i mig. At jeg i stedet for at planlægge hvad jeg skulle skrive, og hvor det skulle ende, så skulle jeg øve mig i at skrive og beskrive fx en dialog eller en situation og i mellemtiden tillade nye billeder og tanker at dukke frem. Og så skulle jeg lade det være en tid. Bare lade det arbejde stille og roligt over de næste dage og uger uden at gøre mere ved det. Og på et tidspunkt ville mine adskillige forskellige skriverier danne en skitse – måske. Jeg er jo typen, der kan gå i stå, før jeg overhovedet kommer i gang, så det er et forsøg værd.

Vi talte også om mange, mange andre ting. Bøger, forhold, seksualitet, tro og overtro. Efter vores mødes var jeg så opløftet og inspireret. Det havde været sådan et uventet møde, og på samme tid føltes det så tiltrængt. Jeg trængte til at blive mindet om, at hvis jeg bare er åben for nye ideer eller nye møder eller nye tanker, så findes de alle vegne.

Faktisk gav det mig anledning til at tænke lidt over de seneste måneder. Jeg var aldrig faldet i snak med ham for blot få uger siden. Jeg havde været for fyldt op af mig selv og mine bekymringer, for optaget af dette til overhovedet at ænse ham. Vores udsyn er enormt begrænset af vores “briller”. Hvis vi kun kigger efter én ting eller forventer kun at se én ting, så opdager vi ikke alt det andet lige der i udkanten af vores synsfelt. Well, point taken.

God dag og god lørdag

Hits: 16

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *